Rotterdamse première van PULLKA in het Hoge Bergse Bos


PULLKA in Rotterdam, Hoge Bergse Bos, sportief wandelen

Nieuwe sport; ontwikkeld in Nederland

Het Hoge Bergse Bos heeft op zondagochtend 25 november 2018 een bijzondere première. Voor het eerst in Rotterdam wordt er dan les gegeven in PULLKA; een nieuwe outdoor work-out, waarbij alle spiergroepen op natuurlijke wijze worden getraind. Samen met Garoun Bannink, de eerste Rotterdamse PULLKA-pionier, lopen de deelnemers een uitdagende route door het grootste groengebied bij de stad met uitzicht over de rotte. Achter hen een slee gevuld met ballast die ze voortrekken met een speciaal harnas. PULLKA is nieuw als workout, maar gebaseerd op het oudste transportmiddel ter wereld.

Het basisprincipe van PULLKA is simpel én doeltreffend: je trekt een slee gevuld met een bepaalde ballast over onverharde ondergrond. Wandelen met weerstand dus. Een ideale trainingsvorm want deelnemers kunnen het zo intensief maken als ze zelf willen, zonder dat gewrichten – zoals bij hardlopen – harde klappen krijgen te verduren. Het kan zwaarder worden gemaakt door meer ballast (meestal zand) in de slee te doen, maar ook door een zachtere ondergrond, hoger gras of steile klimmetjes op te zoeken. Of te spelen met de wind en loopsnelheid.

Hierdoor train je als deelnemer niet alleen je benen, maar automatisch ook je romp-, bil-, rug-, buik- en armspieren. Een natuurlijke bootcamp dus. En dat in de gezonde buitenlucht. PULLKA is geschikt voor iedereen die fit wil worden of blijven en dat het liefst buiten doet. In het bijzonder ook voor mensen die niet meer kunnen of willen hardlopen.

Offline en omgeven door natuur

De trainingsmethode is ontwikkeld door en voor buitenmensen. De Zeeuw Diederik Veerman (35 jaar) - tegenwoordig woonachtig in Den Haag - is de grondlegger van PULLKA. De nieuwe workout is mede gebaseerd op zijn kennis over en ervaringen in het noordpoolgebied. Als PULLKA-pionier organiseert hij sinds begin dit jaar PULLKA-sessies in het kustgebied van Den Haag. Even weg van alle drukte, mindfulness ten top. Veerman: “Tijdens een PULLKA-sessie ben je volledig offline en kan je alleen nog maar denken aan drie dingen: mijn gevoel, mijn slee, mijn route. Omgeven door prachtige natuur verbeter je je conditie, verbrand je massa’s calorieën en ervaar je dat je steeds fitter wordt.”

Niet alleen voor poolreiziger

In april 2015 verongelukten twee goede vrienden van Diederik tijdens een poolexpeditie. Marc Cornelissen en Philip de Roo deden in Noord-Canada belangrijk klimaatonderzoek. Om zijn vrienden te herdenken liep hij een jaar later met hun trainingsspullen een tocht van Hoek van Holland naar Den Haag. Over het strand en door de duinen met een slee, een harnas en stokken. Diederik: “Lichamelijk werd ik steeds sterker, mentaal kwam ik buiten steeds meer tot rust.” De vele positieve reacties van passanten gaven hem de laatste, beslissende zet. “Deze manier van bewegen is niet alleen weggelegd voor poolreizigers. Iedereen moet dit kunnen ervaren en heeft er baat bij. Zo is PULLKA ontstaan”, aldus Diederik.

Hoge Bergse Bos

Op zondagochtend 25 november vinden van 10 tot 12 uur de allereerste Rotterdamse PULLKA-sessies plaats. Er zijn twee rondes van 45 minuten: van 10:00 tot 10:45 uur en van 11:00 tot 11:45 uur. De probeersessies vinden plaats in het Hoge Bergse Bos, het grootste stuk groen vlakbij de stad (vertrek vanaf parkeerplaats Oesterzwamplaats). Deze plek is bijzonder geschikt voor PULLKA omdat er veel gras is en vooral ook flink wat hoogteverschillen te overwinnen zijn.

Handige info

Voor het materiaal: de slee, stokken, harnassen en touwen wordt gezorgd. Iedereen die minstens een uur goed kan doorwandelen is van harte welkom om PULLKA gratis te komen proberen. Om aan te melden kunnen enthousiastelingen een email sturen naar garoun@pullka.com.

Meer info over PULLKA vind je op www.pullka.com

#Rotterdam #PULLKA #Workout #Natuur #Sport #Garoun #Bannink #Slee #Diederik #Veerman #Offline #gras

Uitgelichte berichten