Wat levert loopbaancoaching jou op?


Sportieve loopbaancoach in gesprek met coachee in Rotterdam

Een loopbaantraject is een waardevolle investering in jezelf en je carrière.

Mis je uitdaging in je huidige baan, kost je werk je (veel) meer energie dan het oplevert of wil je nu wel eens echt weten welk werk het beste bij je past? Mogelijk kan een loopbaancoach je hierbij helpen. Maar wat kan een loopbaantraject je opleveren? In deze blog vertel ik je daar meer over.


Wat levert loopbaancoaching jou nou concreet op?


“Persoonlijk leiderschap”


Je krijgt nieuwe inzichten Door het voeren van coachgesprekken en het maken van persoonlijke opdrachten krijg je nieuwe inzichten. De loopbaancoach denkt met je mee, luistert en vraagt door. Zo kan je ontdekken wat er echt speelt en antwoord vinden op je vragen. De loopbaancoach faciliteert dit ontdekkingsproces. Hij gaat op een gelijkwaardig niveau met je in gesprek. Je ontdekt zo nieuwe mogelijkheden voor je loopbaan.

Daarnaast krijg je inzicht in hoe zaken lopen in jouw leven. Hoe is je eigen leven tot nu verlopen? Hoe kan je je leven vanaf nu zelf vormgeven/regisseren? Je kijkt naar verleden > heden > en toekomst.


Je verbetert je zelfkennis, zelfbeeld en krijgt meer energie Je ontdekt waar ben je goed in bent; je kwaliteiten. Wat je lastig vindt; je valkuilen. Waarvan je haren recht overeind gaan staan; je allergieën. Waarin je jezelf kan/wil verbeteren; je uitdagingen. Je leert jezelf beter kennen, welke overlevingsstrategieën je toepast en hoe je desastreuze overtuigingen kunt ombuigen. Daarnaast krijg je nieuwe inzichten op het gebied van werk en nieuwe ideeën die heel veel energie en zelfvertrouwen geven. Je leert je energiehuishouding op orde te brengen, door uit te zoeken wat je energie geeft en neemt; zo gaan zaken steeds meer vanzelf.


Je word je bewust van je eigen waarden

Welke waarden je aan werk en privéleven hecht. Hoe je je waarden met vertrouwen kan communiceren naar je vrienden en familie, zodat zij je keuzes beter begrijpen. En niet in de laatste plaats: wat je met je werk aan de wereld wil bijdragen.


Je vindt rust en balans in je eigen leven

Je leert hoe je rust en balans kan brengen in je eigen leven en hoe jouw privé- en werkleven zich het beste tot elkaar verhouden. Door na te gaan wat je werk je de afgelopen tijd bracht. En welke vorm van voldoening, waardering en geluk je in de toekomst uit je werk wilt halen?


Een helder antwoord op je centrale loopbaanvraag en antwoorden op je levensvragen die met je loopbaan verband houden

Je ontdekt wat je echt belangrijk vindt in dit leven en in je werk.


Je kan met vertrouwen beslissingen nemen

Je leert jezelf te sturen zodat je vanuit je eigen kern met vertrouwen en plezier beslissingen durft te nemen.


Je ontwerpt je droombaan

Je (her)ontdekt je passie, die je gaat inzetten om een aantal droomscenario’s/droombanen te ontwerpen. Je ontwerpt ook je ideale leven tot aan je 80ste levensjaar.

Je kiest je USP’s en formuleert je eigen missie

Je krijgt een dieper besef van je eigen kwaliteiten en hoe je deze als Unique Selling Points (USP’s) kunt inzetten. Zo leer je jezelf “verkopen” en kan je jezelf stevig positioneren op de arbeidsmarkt of in gesprek met je huidige werkgever. Daarnaast formuleer je je eigen missie, die je wilt uitdragen in de wereld.


Je maakt een concreet actieplan

Tegen het eind van een loopbaancoachingstraject weet je welke stappen er nodig zijn om je eigen meest vitaliserende loopbaanperspectief te bereiken. Dat kan concreet een nieuwe baan zijn of het starten van je eigen onderneming. Je bepaalt een succesvolle strategie en stelt doelen voor de komende tijd. Daarbij weet je wie of wat je nodig hebt om je doelen te behalen.


Je groeit als persoon

Door aandacht aan jezelf te schenken, over jezelf na te denken en over jezelf te vertellen groei je als persoon. Er wordt door de loopbaancoach met oprechte interesse naar je geluisterd. De communicatie is open, eerlijk en enthousiasmerend. Zo voel je je begrepen en durf je vanuit je hart te spreken. De coach voorziet je waar nodig van zinvolle feedback en feedforward.

Samenvattend Loopbaancoaching levert jou inzicht in je meest vitaliserende loopbaanperspectief en hoe je dat kunt bereiken.

Lijkt je dit wat? Zet dan de volgende stap in je carrière en vraag een gratis kennismakingsgesprek aan met Garoun Bannink, sportieve loopbaancoach in Rotterdam via 06-45370706 of check www.banninkbeweegt.nl voor meer info.#Loopbaancoach #Loopbaancoaching #Carrière #Werk #Droombaan #Missie #kwaliteiten #Rotterdam #energie #zelfvertrouwen #rust #geluk

Uitgelichte berichten